The more difficult the victory, the greater the happiness in winning

Het was weer zover, de meiden van de MO20-1 mochten weer thuis op het mooie Jan Schrama complex spelen en wel tegen Diemen MO20-1.

Ook deze wedstrijd konden de meiden weer aan de bak, Diemen stond immers 3 punten voor op de meiden van Dios. Een goed resultaat was dus wat Dios nodig had.

Om 15.00uur werd er afgefloten onder een heerlijk zonnetje en een hoop support.

Dios begon meteen fel en sterk, daardoor werden veel duels gewonnen. Wat een verschil met vorige week. Ook aan de bal waren de meiden Diemen de baas en creëerden hier en daar wat kansen. Na een goede 10 minuten werd de bal afgeslagen net buiten de 16m van Diemen, hierbij werd de bal opgepikt en schitterend vanaf een meter of 18 erin geschoten, 1-0.

Lekker voor de meiden. Nu door blijven voetballen en de druk erop proberen te houden. Dit lukte deels, maar Diemen begon ook aan te zetten en dit resulteerde na 20 minuten in de gelijkmaker, 1-1. Nu was het zaak om niet het koppie te laten hangen en juist een stapje erbij te doen. Dat hoefde niet verteld te worden en binnen 4 minuten na de gelijkmaker werd er uit een prima combinatie gescoord door Dios, 2-1. De rust zou niet lang meer op zich laten wachten en deze werd dan ook gehaald met de voorsprong. En wat is het dan heerlijk als je de kleedkamer in komt en er allemaal tevreden koppies te zien zijn en terecht. Alle ingrediënten waren aanwezig om nog een goede tweede helft te spelen. Scherp de tweede helft beginnen was de opdracht en met veel druk naar voren de 3-1 forceren, maar dat liep anders.

Diemen maakte weer de gelijkmaker, 2-2. Kleine domper kan je wel zeggen. Weer moesten de meiden de rug rechten en dat deden ze. Binnen 1 minuut na de gelijkmaker was daar een schitterende voorzet vanaf rechts die in één keer werd afgewerkt door Dios, 3-2. Dat is nog eens een antwoord geven. Na 20 minuten werd de wedstrijd even gestaakt wegens wat onduidelijkheden, dat dit niet ten goede komt aan het spelritme werd wel duidelijk. Diemen voerde de druk op en drong stevig aan bij de 16m van Dios. Maar als een duveltje uit een doosje was daar een diepe lange bal die werd aangenomen in de 16m van Diemen. 2 verdedigsters en een keeper werden het bos ingestuurd en de bevrijdende 4e goal gemaakt.

De laatste 10 minuten was de druk van Diemen heel hoog en alles werd er geprobeerd, maar Dios hield stand en zo konden de meiden weer 3 hele mooie punten bijschrijven. De top 3 hebben ze gehad en nu resteren er nog 2 wedstrijden tegen teams uit de onderste regionen. Maar dit zegt niks, het blijft voetbal en daar kan alles gebeuren. Meiden complimenten, het was een heerlijke wedstrijd. Volgende wedstrijd Aalsmeer uit, altijd lastig.