Pijnlijk verlies voor de Boys van <19-1 tegen Den Hoorn

Zaterdag 12 Oktober stond alweer de vierde wedstrijd op het programma. Na twee overwinningen op rij gingen we uiteraard ook vandaag weer volop voor de winst om mee te blijven doen voor de bovenste plek. Den Hoorn stond op 4 punten achterstand, oftewel we konden een mooi gaatje slaan op de ranglijst.  Een fitte selectie en “never change a winning team” met dezelfde 11 namen als afgelopen week in de basis elf. Keeper Kallai op doel met achterin verder Tim, Christiaan, Joey en Bas.  Aanvoerder Kevin, Bart en Rick op het middenveld. Voorin de vaste aanvaller Sami, Jochem en Luca. Vandaag 5 wissels met keeper Wessel, Stijn, Thijs, Sebastiaan en Anas. Door drukte op de velden bij Dios en uitlopen van de derby Dios 19-2 tegen VVC begonnen we pas om 15.30 uur ipv de geplande tijd van 15.00 uur.

Het resultaat is een ietwat rommelige voorbereiding en warming-up, echter ging al vrij snel de focus op deze wedstrijd. Een bekende scheidsrechter voor ons en daar laat ik het voor dit verslag maar bij. De wedstrijd ontvlamde al vrij snel in een echt duel en zoals elke keer in deze Divisie zitten er geen makkelijke wedstrijden meer bij. Elke week weer zal er op zijn minst strijd geleverd worden en dat kan ik wel aan de Boys overlaten.  We kwamen al na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong.  In de 16 meter was het aanvoerder Kevin die met rechts de bal via onderkant lat in het doel schoot. Het was een mooie pass van Bas op de snelle Sami die hieraan vooraf ging. Een lekker begin van de wedstrijd. Het spel golfde op en neer en we hadden onze handen vol aan hun nummer 10 en de rappe voorhoede.

Onze achterhoede staat en met goed verdedigen en de lange bal op onze snelle spitsen bleven we gevaarlijk in de counter.  Toch werd het te snel hierna 1-1. Een vermeende overtreding op de rand 16 leverde een vrije trap op voor Den Hoorn. Mooi genomen en Kallai kansloos achter latend. Vrijwel direct daarna onachtzaamheid achterin en oog in oog kon de aanvaller van Den Hoorn alleen op Kallai af en simpel afwerken. Zo komt ze tegenstander wel heel gemakkelijk en snel binnen een paar minuten op een 1-2 voorsprong.

Tandje erbij en op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna na een goed schot van Luca met een dito redding van de keeper. Een knappe redding van Kallai voorkwam de 1-3. Vlak voor rust werd de bal nog van de doellijn gehaald na een dubbele poging van Rick en Bart. Dat was de kans op de 2-2, maar helaas de bal wilde er niet in. Rust met een 1-2 achterstand.

Tweede helft moest het dan maar gebeuren. Wellicht speelde we niet onze beste wedstrijd maar echt grote kansen gaven we niet meer weg het eerste half uur van de tweede helft. Alleen zelf kansen creëren was ook lastig voor ons op dat moment. Wisselen en we moesten meer risico gaan nemen. Sebastiaan erin voor Rick, waardoor Tim doorschoof naar het middenveld. Ook de licht geblesseerde Luca eraf en Thijs in de spits. Er was aan beide kansen veel strijd en tempo lag best hoog. Bart zat er ook aardig doorheen na alle gelopen meters en dus vlak voor tijd Anas er nog bij.

Er volgde een aantal kansen de laatste 10 minuten maar verkeerde keuzes voor het doel voorkwamen de op dat moment toch wel verdiende gelijkmaker. Een paar corners en vrije trappen leverde nog het nodige gevaar op, alleen hun goede keeper ranselde de bal twee keer uit het doel. Met alle risico’s die we namen kreeg Den Hoorn ook nog de kans op de 1-3 maar de bal ging hard voorlangs. Het bleef bij de stand  1-2.

Moegestreden en teleurgesteld waren onze Boys en was daar onze eerste nederlaag. Ook dat is voetbal en als team hebben we er alles  aan gedaan, maar meer zat er wellicht niet in vandaag. We moeten als spelers echt allemaal top zijn om dit soort wedstrijden winnend af te sluiten. Vandaag was dat helaas niet zo.

Op naar volgende week, want dan wacht er weer een zware en lastige pot uit bij RKAVV om 10.00 uur in de ochtend. Tot volgende week. Trainer / coach René van Heijningen.