Pak slaag voor de Dios <19-1 Boys

Pak slaag voor de Dios <19-1 Boys na totale off-day

Vandaag zaterdag 19 Oktober stond de 5e wedstrijd op het programma uit tegen RKAVV uit Leidschendam. Een tijdstip van 10.00 in de ochtend en nog net niet in het donker. Verder lekker weertje, mooi groot veld en prima faciliteiten op dit complex. Na de nederlaag van afgelopen week moest er gewonnen worden om niet verder achterop de koplopers van de stand te komen.  Wederom met dezelfde 11 namen als afgelopen week in de basis. Keeper Kallai op doel met achterin verder Tim, Christiaan, Joey en Bas.  Aanvoerder Kevin, Bart en Rick op het middenveld. Voorin de vaste aanvaller Sami, Jochem en Luca. Vandaag maar 3 wissels met keeper Stijn, Thijs en Sebastiaan. Mede door de wedstrijd van 19-2 uit bij Overbos en een aantal zieken en geblesseerde spelers in onze toch best grote selectie.
Tot aan de 15e minuut was het aftasten aan beide kanten en gebeurde er weinig tot niets spannends. De eerste kans was voor Dios na een goede voorzet van Luca op Rick, die met de punt van zijn schoen de bal net voorlangs schoot. Vrijwel direct daarna, uit een te makkelijk weggeven corner en een overtreding op Tim scoorde onze tegenstander via een kopbal onverwachts de 1-0. Het duurde tot aan de 27e minuut voordat we eindelijk een tweede kans kregen na een goede individuele actie van Sami en een dito schot van Jochem, helaas was de keeper van Rkavv een sta in de weg. We hadden het lastig kwamen te vaak een stapje te kort en moesten hierdoor toch te vaak de lange bal spelen. Helaas moest Bas er met een verzwikte enkel vanaf en kwam Stijn er voor hem in de plaats in. Kansen gaven we nauwelijks weg, maar zelf kansen creëren lukte vandaag ook nauwelijks. Rust 1-0 achter.

De tweede helft kwamen we beter tevoorschijn en de eerste 10 minuten streden we voor elke meter en kregen zowaar een aantal kansjes. Het geloof leek iets wat terug te komen. Een fout achterin leidde de 2-0 in en vlak daarna ineens de 3-0. Toch knokte we ons nog redelijk knap terug naar 1-3 door een rake kopbal van Kevin. Je voelt dat de Boys wel wilde, maar eerlijk is eerlijk het zat er vandaag absoluut niet in. Teveel jongens gaven vandaag “ niet thuis” of zaten totaal niet in de wedstrijd. Nog wisselen en Luca en de licht geblesseerde Tim eruit en Sebastiaan en Thijs erin. We gingen alles of niets spelen en uiteindelijk werd het helemaal niets. Hun snelle aanvallers wisten wel raad met de geboden ruimte en een groot pak slaag van 7-1 was het gevolg. Ik kan het echt niet mooier maken dan het is. Normaal wordt er door ons tot de laatste minuut strijd geleverd. Vandaag was dat bij teveel jongens niet het geval en dan kan dit zomaar gebeuren. Een terechte afstraffing vandaag tegen een (zeker in de tweede helft) veel sterker Rkavv en een zeer matig optreden van mijn elftal. Uiteraard komen we hier weer sterker uit en volgt er een mooie uitdaging tegen de nummer 1 Wilhelmus van deze competitie op zaterdag 2 November tegen.
Voor nu geldt nog de wonden likken, hard trainen en lering trekken uit deze slechte wedstrijd van onze kant.