Dios <019 doet het weer ...

Vandaag stond de wedstrijd tegen de mannen van Blauw-Zwart uit Wassenaar op het programma. Tegenstander met twee minimale nederlagen onderaan van de ranglijst. Maar gezien de onderlinge verschillen op de ranglijst is alertheid geboden en kunnen wij ons geen misstap veroorloven.
Aantal blessure gevallen, oftewel wederom puzzelen geblazen om ook 19-2 mee een representatief elftal richting HBC te sturen.
Zo gingen Stijn Ridder en Sebastiaan Snijders alsnog met 19-2 mee en zaten Thijs Outshoorn, Hidde Sluiter, Keeper Kimi van Rees en Brent Ekkel op de bank, om daarna meteen door te reizen naar Heemstede. Vaste keeper Kallai was afwezig en dus Wessel van de Bunt op doel met verder achterin de bekende namen Bas, Tim, Joey en Christiaan. Middenveld Kevin, Rick en Bart, aangevuld met voorin vaste trio Luca, Sami en Jochem.

Prima weertje, vaste supportersschare uiteraard en klaar om te vlammen.  Mooi en groot complex, helaas niet op het hoofdveld, maar een hard kunstgrasveld en een bal die maar bleef stuiteren. Net als vorige week meteen goed en scherp begonnen en wederom een vroege voorsprong. Zo werd het na 5 minuten 0-1 door een goed genomen strafschop van aanvoerder Kevin, na een handsbal. Wow dat is een lekker begin in ieder geval. We hielden de druk er vol op en op het oog zouden we deze wedstrijd moeten kunnen winnen. Duels werden gewonnen, overwicht was daar en kansen kwamen we genoeg. Kevin en Sami waren dichtbij de 0-2 maar de bal wilde er (nog) niet in.
Er sloop een beetje gemakzucht in het elftal en zo kon Blauw-Zwart een paar keer gevaarlijk worden. We riepen dit een beetje op ons zelf af, mede door slechte inspeel passes en de frustratie van het uitblijven van de 0-2. Dan vergeten we te voetbal en maken we ons meer druk om randzaken. Gelukkig was deze fase van korte duur en werd de 0-2 uiteindelijk rond de 28e minuut gemaakt. Het was Bart die werkelijk heerlijk en beheerst de bal achter de keeper schoof na een geweldige aanval via Rick en Sami. De score had voor rust nog hoger uit moeten vallen, zeker een geweldige pass van Tim op Kevin had een beter lot verdiend. Zo waren Luca en Sami ook nog dicht bij een doelpunt, echter bleef het 0-2 tot aan de rust.

Het was duidelijk en de spelers waren eensgezind. Van deze tegenstander mogen we niet verliezen, echter moet de kansen worden benut en moet de gemakzucht van de eerste helft eruit. Nog geen wissels in de rust en met dezelfde 11 spelers de voorsprong uitbreiden. Vanuit het niets en na balverlies op het middenveld stond er ineens de 1-2 op het scorebord. Daar zagen we er achterin niet goed uit. Blauw – Zwart kreeg er zowaar weer geloof in en dat roep je echt op jezelf af. Organisatie was even weg en het was zaak het koppie erbij te houden in deze fase. Het werd iets feller en bij vlagen gemener. De goed fluitende scheidsrechter had zijn handen vol. Een vlammend schot van Rick belande recht in de handen van de keeper. De ruimtes werden groter en we namen het heft weer volledig in handen. Een enorme kans voor Jochem op de bevrijdende treffer maar miste. Rick moest er geblesseerd vanaf. Bart op 10 en de ingevallen Brent op 6. Kans op kans kregen we, echter de keeper voorkwam dat met een paar geweldige reddingen. Achterin stond het als een huis met de uitblinkende Tim en Joey als slot op de deur. Een smerige overtreding op de enkels van Luca had rood moeten zijn, echter de speler kwam er vanaf met een gele kaart. Het duurde tot de 80e minuut voordat de bevrijdende 1-3 viel na een aanval via Kevin en Luca na een mooie crosspass van Bas. Het was Jochem die aan het einde van deze aanval de 1-3 kon binnen tikken. Meer dan een kopbal van Kevin op de lat gebeurde er niet meer en de drie punten waren binnen. Ook de ingevallen Thijs voor Luca kon daar niets meer aan veranderen.
Een mooi resultaat en met 7 punten uit 3 gespeelde wedstrijden doen we gewoon mee in deze divisie. En dat is een compliment aan deze Boys, die met hard werken en bij vlagen goed voetbal prima aan de competitie begonnen zijn.

Volgende week wacht er weer een volgende uitdaging tegen Hoorn thuis om 15.00 uur op het Jan Schrama Dios complex. Tot dan. Coach René van Heijningen.