Boys DIOS <18 - Rijnvogels

Tweede nederlaag voor hardwerkend DIOS <18-1 tegen Rijnvogels

De Boys van DIOS <18-1 speelde een wederom zware wedstrijd tegen Rijnvogels <18-1, de derde voetbalclub uit Katwijk. Na de nederlaag van afgelopen week tegen Meerburg wilde we vandaag de punten in Nieuw Vennep houden om mee te blijven doen om de bovenste plekken. Wanneer we kijken naar de uitslagen kan elke ploeg van elkaar winnen, maar dus ook verliezen.

Zoals vorige week al gemeld, waren we niet ongeschonden uit de strijd gekomen tegen Meerburg. Zo is Pascal met een knie blessure wederom voor langere tijd uitgeschakeld. Luca kon deze week niet trainen en Brent was helaas deze week ook afwezig. Tot overmaat van ramp raakte Kevin, onze aanvoerder, afgelopen maandag aan zijn bovenbeen geblesseerd. Wederom passen en meten naar de zaterdag toe en met een smalle selectie van 15 man kun je dat bijna niet opvangen. Toch stonden er zaterdag gewoon weer 11 toppers in het veld, waarbij met een aantal spelers noodgedwongen wat risico’s werd genomen om ze wel te laten starten.
Met in het achterhoofd dat we de komende twee weken geen voetbal hebben durfde we dat wel aan in goed overleg met betrokken spelers. Helaas raakte Kishan licht geblesseerd in de warming-up maar wilde wel graag starten. Het zou een wedstrijd worden, waarbij het belang van team spirit, inzet en de wil om te winnen nog belangrijker zou zijn. Rijnvogels is een fysiek sterke ploeg met allemaal uit de kluiten gewassen jongens. Toch ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd en kwamen we redelijk goed in ons spel en baltempo van onze tegenstander. Combinerend en en met veel positionele wisselingen vond ik ze zeker wel sterker, maar echt gevaarlijk werd Rijnvogels ook niet echt in de beginfase. Het was zelfs onze spits Victor die de eerste kans kreeg na een goede individuele actie van onze rappe linksbuiten Luca na een pass van onze aanvoerder. Helaas belande het schot op de borst van de brede en grote keeper van Rijnvogels. In de 16e minuut een lange bal van achteruit en na weifelend optreden van onze keeper, kon hun spits alleen op ons doel afgaan en simpel scoren 0-1.
Nog geen twee minuten daarna een werkelijk sublieme bal van wederom onze aanvoerder over hun verdediging heen en wie anders dan Rick was daar om de verdiende gelijkmaker binnen te kopen 1-1. Zo dat was een lekkere gelijkmaker van onze kant. Vervolg van de eerste helft lieten we onze tegenstander teveel aan de bal en zaten we er op een aantal posities niet kort genoeg op. Voetballen konden deze jongen wel en met name met hun snelle één-tweetjes, staken ze te makkelijk ons middenveld over, wat een hoop kracht kost aan de spelers van Dios.
Toch was het weer slecht ingrijpen aan Dios kant wat totaal onverwachts de 1-2 liet aantekenen. Deze stand bleef tot aan de rust staan. Niets aan de hand nog uiteraard.

Nog even niet wisselen in de rust , omdat er teveel jongens al wat lichte pijntjes voelde. We zullen deze wissels wellicht later in de wedstrijd nog nodig hebben. Over de tweede helft heb ik eigenlijk maar heel weinig notities gemaakt. Er gebeurde van alles maar gescoord werd er niet meer. We hebben met de verse wissels Brent, Jochem en Kayen uiteindelijk niet meer weten te scoren. Achterin uiteindelijk meer risico’s genomen met een doorschuivende David. En eerlijk is eerlijk, de kansen voor Rijnvogels waren groter dan de mogelijkheden aan onze kant. Ondanks de luide aanmoedigingen van de vele fanatieke ouders, supporters en uiteraard hulp coach Teun ging de bal er niet meer in. Zou op zich ook niet verdiend geweest zijn, want Rijnvogels was vandaag de betere ploeg.
We hebben echt alles gegeven en keihard geknokt, echter in deze Divisie moet je allemaal (top)fit zijn en op je allerbest. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat na twee weken rust de Boys van Dios klaar zijn voor de streek Derby uit bij Lisse op zaterdag 2 Maart om 13.00. Dat beloofd een waar spektakel te worden.

Tot snel. René van Heijningen.

Ook de rappe rechtsbuiten Sami kon gisteren helaas het net niet vinden voor de DIOS Boys <18-1.